Ribshistory: 

Hoe het allemaal begon

In 2012 om precies te zijn. Toen opende founding father Martijn Lensing de allereerste Ribsfactory in Eindhoven. Het concept bedacht hij op het strand van Curaçao. Goede ideeën ontstaan nu eenmaal onder de zon. En recepten, menu’s en logo’s trouwens ook. Afijn, Ribsfactory bleek al gauw een groot succes. Nog geen half jaar later opende Martijn de tweede vestiging in Tilburg. Niet veel later volgde er meer en met de hulp van vijf franchiseondernemers staat de teller inmiddels op tien. En we blijven groeien. Ons doel: de grootste en beste restaurantketen van de Benelux worden. Ben jij klaar om dit samen met ons te verwezenlijken?

Even dromen:

jouw Ribsfactory

Een stuk vlees waar gasten speciaal voor naar jouw restaurant komen. Omdat de spareribs, steaks en burgers die jij serveert mals, smaakvol en van de allerbeste kwaliteit zijn. Omdat jij de woorden met liefde bereid zo’n beetje uitgevonden hebt en de sfeer en service altijd goed is. Want jij hebt passie voor je vak. En met de prijzen zit het ook wel snor. Puur en eerlijk eten hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn. Daarom verwelkom je ook zoveel verschillende soorten gasten. Studenten, gezinnen, zakenmensen, vriendengroepen, families, dagjesmensen. En wie haast heeft, neemt lekker iets mee. Of nog beter: laat een flinke portie thuisbezorgen. Jouw Ribsfactory zet zonder twijfel de beste spareribs van Nederland op tafel!

Bekijk onze promo video

Wat mag je van ons verwachten?

Ribsfactory is onderdeel van Mimosa. Wij bedenken, ontwikkelen en exploiteren horecaconcepten die net even anders zijn. Van een selfservice borrelcafé tot finger-lickin’ spareribs. Met tien Ribsfactory’s, drie Taphuyzen, een Ribsdelivery en meer dan driehonderd collega’s zijn we inmiddels uitgegroeid tot een horecaspeler van formaat. Na jarenlange horeca- en ondernemerservaring kent het vak geen geheimen meer voor ons

Wij hebben alle kennis en ervaring in huis om jou te ondersteunen bij het openen van je allereerste zaak. Je hoeft het wiel dus niet opnieuw uit te vinden, dat hebben wij al voor je gedaan. Franchisen bij Ribsfactory is ondernemen met minder risico en minder (financiële) zorgen. De kracht van onze formule vormt de basis. Samen met ons Mimosa team van professionals zetten we alles op alles om van jou een succesondernemer van formaat te maken.

Dat doen we zo
Stap 01.

Aanvraagformulier en telefonisch intakegesprek

Stap 03.

Meeloopstage en evaluatie

Stap 05.

Financien en intentieverklaring

Stap 07.

Tekenen overeenkomsten

Stap 9.

Training

Stap 02.

Kennismakingsgesprek

Stap 04.

Vervolggesprek

Stap 06.

Locatie zoeken en vestigingsplaatsonderzoek

Stap 8.

Ontwerp en verbouwing

Stap 10.

OPENING!

We helpen bij de opstart

Zo ondersteunen we je bij de opstart. We beschikken over een groot netwerk, dus die locatie vinden we wel. Ook bij de huuronderhandelingen die daarna volgen kun je op ons rekenen. Een onderneming starten betekent tevens de financiering rond krijgen. Uiteraard is dit afhankelijk van de locatie en jouw persoonlijke situatie, maar door onze afspraken met de bank kunnen we je verzekeren dat er voldoende mogelijkheden zijn.

Hebben we een locatie gescout en is de financiering rond, dan is het tijd voor het ontwerp, de verbouwing en inrichting van jouw nieuwe Ribsfactory. We werken met een vaste architect en onze bouwploeg kan snel schakelen. Binnen een paar maanden toveren ze een bouwval om tot een gloednieuwe Ribsfactory.

We zorgen voor topproducten en scherpe inkoopprijzen

Groot inkopen en een goede samenwerking met leveranciers heeft zo z’n voordelen. Als franchiser profiteer jij daardoor van scherpe inkoopprijzen en optimale service. Bovendien zorgt een gezamenlijke inkoop voor een constante kwaliteit, uniformiteit en distributie van producten. Met een vast receptenboek, strikte werkmethoden en periodieke controles zorgen we tevens voor productveiligheid en efficiency.

We borgen kwaliteit en service

Gastvrijheid kan je zaak maken of breken. Je medewerkers maken hierin echt het verschil. Natuurlijk moet jij een goed voorbeeld zijn en ben je een coach voor je team, maar ook wij helpen je de service in je restaurant continu naar een hoger niveau te tillen. Dat doen we onder andere met onze bewezen werkmethoden, praktijkgerichte workshops en online leeromgeving. Ook met periodieke controles en mystery visits houden we elkaar scherp en blijven we verbeteren.

We bouwen samen aan een sterk merk

Als we willen dat nóg meer mensen Ribsfactory kennen, moeten we ons merk blijven promoten. Samen met onze marketingafdeling ontwikkelen we daarom prikkelende campagnes en aantrekkelijke promotiemiddelen en zorgen we dat Ribsfactory prominent aanwezig is op social media. De lokale marketing ligt in jouw handen, maar ook daar staan we altijd voor je klaar en adviseren we je – indien nodig – in de uitwerking en vormgeving.

We maken het je zo makkelijk mogelijk

We werken zoveel mogelijk digitaal en in de cloud. Zo besparen we papier, tijd en heb je overal toegang tot je bestanden en informatie. Ons kassa-en automatiseringssysteem neemt een hoop werk uit handen en voorziet je van actuele data en rapportages. Zo kun je goed sturen op de cijfers. Om van elkaar te leren, kun je je eigen cijfers trouwens ook met die van je mede-franchisers vergelijken. Leerzaam én leuk!

We houden contact

Ook na de opening kun je op onze steun blijven rekenen. Zo komen we regelmatig op bezoek. Tijdens zo’n bezoek bespreken we de stand van zaken en kijken we hoe we eventuele verbeterpunten kunnen aanpakken. Tijdens meetings en workshops met andere franchisenemers wisselen we ervaringen, kennis en ideeën uit. Zo helpen en motiveren we elkaar en maken we de formule nog sterker.

Lang verhaal kort

Lang verhaal kort:

Wat kun je van ons verwachten? 

 • Persoonlijke begeleiding en training
 • Financiële ondersteuning
 • Locatie scouten
 • Verbouwing pand
 • Topproducten & scherpe inkoopprijzen
 • Marketingcampagnes
 • Digitale systemen
 • Sparringpartner

Voordelen van een eigen Ribsfactory

 • 100% zelfstandig ondernemer
 • Binnen 6 maanden open
 • Bewezen succesformule
 • Persoonlijke begeleiding
 • Financiële ondersteuning
 • Minder risico en minder zorgen

Begint het al te kriebelen? Vul het formulier in en we gaan met elkaar in gesprek.