RIBSHISTORY:

HOE HET ALLEMAAL BEGON

In 2012 om precies te zijn. Toen opende founding father Martijn Lensing de allereerste Ribsfactory in Eindhoven. Het concept bedacht hij op het strand van Curaçao. Goede ideeën ontstaan nu eenmaal onder de zon. En recepten, menu’s en logo’s trouwens ook. Afijn, Ribsfactory bleek al gauw een groot succes. Nog geen half jaar later opende Martijn de tweede vestiging in Tilburg. Niet veel later volgde er meer en met de hulp van vijf franchiseondernemers staat de teller inmiddels op tien. Dat succes zetten we nu voort met onze bezorgformule Ribsdelivery.

Alle gerechten zijn vers, huisgemaakt en volgens eigen recept. Van onze befaamde spareribs en krokante kip, tot elke dot saus en verrukkelijke desserts; onze passie voor kwaliteit en smaak proef je in iedere hap. Bestellingen worden in speciale bezorgkeukens bereid en vanuit daar vliegensvlug thuisbezorgd. Op een vervuilende scooter? Beslist niet. Alle Ribsdelivery-bezorgers fietsen op een e-bike of e-scooter. Beter voor het milieu én gezonder voor je team. Met gerechten van restaurantkwaliteit en topservice met een lach serveert Ribsdelivery een thuisdiner waar nog lang over nagetafeld zal worden.

Wat mag je van ons verwachten?

Ribsdelivery valt onder de vlag van Mimosa. Wij bedenken, ontwikkelen en exploiteren horecaconcepten die net even anders zijn. Van een selfservice borrelcafé tot finger-lickin’ spareribs. Met tien Ribsfactory’s, drie Taphuyzen, een Ribsdelivery en meer dan driehonderd collega’s zijn we inmiddels uitgegroeid tot een horecaspeler van formaat.

Na jarenlange horeca- en ondernemerservaring kent het vak geen geheimen meer voor ons. Wij hebben alle kennis en ervaring in huis om jou te ondersteunen bij het openen van je allereerste zaak. Je hoeft het wiel dus niet opnieuw uit te vinden, dat hebben wij al voor je gedaan. Franchisen bij Ribsdelivery is ondernemen met minder risico en minder (financiële) zorgen. De kracht van onze formule vormt de basis. Samen met ons Mimosa- team van professionals zetten we alles op alles om van jou een succesondernemer van formaat te maken.

Dat doen we zo
Stap 01.

Aanvraagformulier en telefonisch intakegesprek

Stap 03.

Meeloopstage en evaluatie

Stap 05.

Financien en intentieverklaring

Stap 07.

Tekenen overeenkomsten

Stap 9.

Training

Stap 02.

Kennismakingsgesprek

Stap 04.

Vervolggesprek

Stap 06.

Locatie zoeken en vestigingsplaatsonderzoek

Stap 8.

Ontwerp en verbouwing

Stap 10.

OPENING!

We helpen bij de opstart

Zo ondersteunen we je bij de opstart. We beschikken over een groot netwerk, dus die locatie vinden we wel. Ook bij de huuronderhandelingen die daarna volgen kun je op ons rekenen. Een onderneming starten betekent tevens de financiering rond krijgen. Uiteraard is dit afhankelijk van de locatie en jouw persoonlijke situatie, maar door onze afspraken met de bank kunnen we je verzekeren dat er voldoende mogelijkheden zijn.

Hebben we een locatie gescout en is de financiering rond, dan is het tijd voor het ontwerp, de verbouwing en inrichting van jouw nieuwe Ribsdelivery. We werken met een vaste architect en onze bouwploeg kan snel schakelen. Binnen een paar maanden toveren ze een bouwval om tot een gloednieuwe Ribsdelivery.

We zorgen voor topproducten en scherpe inkoopprijzen

Groot inkopen en een goede samenwerking met leveranciers heeft zo z’n voordelen. Als franchiser profiteer jij daardoor van scherpe inkoopprijzen en optimale service. Bovendien zorgt een gezamenlijke inkoop voor een constante kwaliteit, uniformiteit en distributie van producten. Met een vast receptenboek, strikte werkmethoden en periodieke controles zorgen we tevens voor productveiligheid en efficiency.

We borgen kwaliteit en service

Service kan je zaak maken of breken. Je medewerkers maken hierin echt het verschil. Natuurlijk moet jij een goed voorbeeld zijn en ben je een coach voor je team, maar ook wij helpen je de service in je bezorgrestaurant continu naar een hoger niveau te tillen. Dat doen we onder andere met onze bewezen werkmethoden, praktijkgerichte workshops en online leeromgeving. Ook met periodieke controles en mystery visits houden we elkaar scherp en blijven we verbeteren.

ribsdelivery bezorger

We bouwen samen aan een sterk merk

Als we willen dat nóg meer mensen Ribsdelivery kennen, moeten we ons merk blijven promoten. Samen met onze marketingafdeling ontwikkelen we daarom prikkelende campagnes en aantrekkelijke promotiemiddelen en zorgen we dat Ribsdelivery prominent aanwezig is op social media. De lokale marketing ligt in jouw handen, maar ook daar staan we altijd voor je klaar en adviseren we je – indien nodig – in de uitwerking en vormgeving.

We maken het je zo makkelijk mogelijk

We werken zoveel mogelijk digitaal en in de cloud. Zo besparen we papier, tijd en heb je overal toegang tot je bestanden en informatie. Ons kassa-en automatiseringssysteem neemt een hoop werk uit handen en voorziet je van actuele data en rapportages. Zo kun je goed sturen op de cijfers. Om van elkaar te leren, kun je je eigen cijfers trouwens ook met die van je mede-franchisers vergelijken. Leerzaam én leuk!

We houden contact

Ook na de opening kun je op onze steun blijven rekenen. Zo komen we regelmatig op bezoek. Tijdens zo’n bezoek bespreken we de stand van zaken en kijken we hoe we eventuele verbeterpunten kunnen aanpakken. Tijdens meetings en workshops met andere franchisenemers wisselen we ervaringen, kennis en ideeën uit. Zo helpen en motiveren we elkaar en maken we de formule nog sterker.

Lang verhaal kort

Lang verhaal kort:

Wat kun je van ons verwachten? 

 • Persoonlijke begeleiding en training
 • Financiële ondersteuning
 • Locatie scouten
 • Verbouwing pand
 • Topproducten & scherpe inkoopprijzen
 • Marketingcampagnes
 • Digitale systemen
 • Sparringpartner

Voordelen van een eigen Ribsdelivery

 • 100% zelfstandig ondernemer
 • Binnen 3 maanden open
 • Lage investering
 • Bewezen succesformule
 • Persoonlijke begeleiding
 • Financiële ondersteuning
 • Minder risico en minder zorgen
Begint het al te kriebelen? Vul het formulier in en we gaan met elkaar in gesprek.